- Telefon:  Kontakt oss
Forsiden Bjørndalen gårdsbarnehage Nyttig Uteliv og klesskift
Skriv ut siden Skriv ut siden 

Uteliv og klesskift

For å gjøre hverdagen for ditt barn best mulig, ber vi om at barnet alltid har nok skiftetøy i barnehagen. Hvis barnet søler eller blir våt, eller hvis temperaturen svinger mye i løpet av dagen, så er det praktisk med ekstra skift. Hvert barn får hver sin garderobeplass, samt en hylle, og i disse eller i skifteposen skal det til enhver tid ligge minst ett sett med skiftetøy (undertøy, sokker, strømpebukse, bukse, trøye, genser etc). Sjekk jevnlig om noe bør suppleres.

Barn som skal sove i barnehagen trenger vogn, men sjekk med barnehagen om de har reservevogner.  Bleier må tas med etter behov.

Gode tøfler / innesko er viktig, for at barnet ikke skal skli på gulvet.

Husk å sette navn på klær og utstyr - avdelingen kan vise til diverse firma som trykker disse. (Link til èn av mange tilbydere

Vi er mye ute i barnehagen, for vi mener at barna har godt av å være ute hver dag i all slags vær,  men det betinger at de har gode klær.

Hel dress: Dette er helt nødvendig for barnet, og gjerne 2-3 dresser med forskjellige tykkelser, til bruk gjennom nesten hele året. Vi har en lang og kald vinter og mye ruskevær på høsten og våren, så vi trenger dresser til ethvert behov, både vanntette, vindtette og dresser som puster....!. Vær oppmerksom på at dressen må passe barnet godt, for små dresser gir barnet liten bevegelsesfrihet. Vinterdressen bør være så stor at den også er behagelig når man får tykke klær under på kalde dager.

Regntøy: Todelt regntøy med høy bukse er det beste, fordi man da kan bruke gummibuksen hvis det er vått og ikke regner. Husk at regntøyet ikke må være for lite og at det skal passe over dressen, samt ha strikk til å trekke under støvlene.  Sjekk regntøyet daglig om det er møkkete, for da bør det vaskes. (Møkkete regntøy er lite hyggelig å kle på barna, og vi blir selv veldig skitne av å håndtere skittent regntøy)

Vanter/votter: Prøv å finne vanter/votter som gjør at barnet kan holde i leker. Tykke polvotter er gode i kaldt vær, men gjør det ofte vanskelig for barna å leke ute. Ullvotter med tommel og som er hel over resten av fingrene er kjempebra, men blir våte i fuktig vær. Fingervanter anbefales ikke, da de er vanskelige å få på, de er ofte kalde og slites fort. Ellers så finnes det tynnere polvotter som ikke er like varme, men som gjør at barnet kan leke. Kort sagt; Ha flere skift med votter og merk dem med navn.

Lue: Luen må tilpasses årstiden. Lange skjerf bør unngås, men hals er fint.

Sokker: Ha gjerne et par skift, både av vanlige bomullssokker og ullsokker.

Sko/støvler: Gummistøvler er helt nødvendig i barnehagen. Pass på at de er så store at det er plass til ullsokker i dem. Støvler med fôr anbefales særlig på høsten og vinteren. Disse må også være så store at man får ullsokker i dem. Barn liker å kunne ta på seg sko/støvler selv, derfor er det praktisk med borre- eller glidelås.

  Webmail |  © 2021 Kontakt oss |  Kontaktinformasjon |  Telefon: 32 79 81 70