- Telefon:  Kontakt oss
Forsiden Bjørndalen gårdsbarnehage Aktiviteter Dyrene våre
Skriv ut siden Skriv ut siden 

Dyrene våre

Vi ønsker å ha kjente og kjære husdyr representert i gårdsbarnehagen, for at barna skal bli kjent med deres væremåte.

Vi har hest, geit, sau, gris, høner, ender, fasan, påfugl, kanin, fisk, hund og katt.  Dyrene har beiteplass tett ved barnas uteområde, og barna og dyrene har gjensidig glede av hverandre.

Våre største firbente venner er hestene, 7 hester ialt: Islandshestene Godi, Litla og Selma Sportsponnien Pandora og Araberen Mira og Shetlandsponniene Samantha og Maja.

Både Selma og Maja er født i Bjørndalen og er temt og innridd her. De er fortsatt unghester, så barna rir ikke på dem enda. Godi er den eneste av hannkjønn, og han er tydelig sjefen over alle hestene. Men han er også klok og flink og tålmodig med barna.  

Godi og Samantha kan kjøre vogn,  og trekke kjerre, slede  -  de blir brukt til det med barna. Når vi har ridning i barnehagen, så er det mest disse to hestene vi bruker, men Litla kan også brukes litt. Hun har astma, så hun kan ikke kjøres så hardt - er forøvrig verdens snilleste hest!      

Samantha er i bruk i barnekonkurranser, i Mounted games, og der gjør hun en god jobb.  Maya er ikke mer enn 2 år og er aktiv og spretten, men har et godt lynne.  Pandora og Mira er raske hester med høyere puls, og er gode til dressurridning, sprang og konkurranser. Alle hestene er til hvert sitt bruk og de stelles med barna. Vi bytter på å ha noen hester på beite på Kana, deler av året.

Geiter og sauer er klovdyr, som vi har hatt rundt oss her i alle år. Geitene Lisa og Embla har vi fortsatt, og de er aktive, nysgjerrige og snille, som geiter flest. Det er Lisa som er sjefen, og hun bestemmer det meste over maten, men er flink til å gå i bånd, på tur med barna.   

Siste året hadde vi ialt 10 Dala-sauer, og deriblant var vår kjære oppflaskede og kastrerte Ludvik, men alle ble slaktet til påske ifjor. Siste sommer lånte vi 3 lam, og barna hadde mye glede av dem noen uker.  Vi ønsker å ha sauer igjen, men vil da kanskje prøve en annen villsau-rase.

Grisen Mini er med oss. Han er en tam kanadisk minigris, og han kan gå fritt ute. Han liker godt å late seg under masse halm og høy, med varmelampe og servert mat på fat. Tidligere har vi hatt mange grisekull og har solgt grisunger til private, over hele landet, som ville ha stuegris. Vi har også solgt 4 grisunger til Bjørneparken i Flå .

Vi har kaniner av mange slag, og dette er kosedyr og er ofte i nær kontakt med de minste barna. Iblant blir det også kaninunger, og dette er alltid populært for barna. Vi har mest dvergkaniner, som Løvehoder, Hermelin og Veddere, men vi har også hatt Angorakaniner, som vi jevnlig måtte børste og klippe.

Brune høner og Hvite italienere, dverghøns, Indiske løpeender, Moskusender, Kalkuner, Fasaner og Påfugler. Ja, vi har fjærkre av mange slag, så her er det mye liv fra tidlig morgen...! Barna mater hønene og samler egg. Tidligere år hadde vi det som et liksom krav at alle de største barna skulle kunne holde en høne, og det gjorde de! Vi ruger også ut endel egg og får egne kyllinger i barnehagen.  Aktive barn blir rolige når de får holde en liten kylling, så dette lille underet gjør godt for kropp og sjel !

Våre dyr er her på grunn av barna - vi produserer ikke noe kjøtt og leverer ikke dyr til slakt, men vi vil vise barna hvordan dyrene er og deres spesielle væremåte. Barna må lære å respektere dyrene og vise hensyn til hvordan de vil naturlig opptre, for alle dyr er spesielle og har personlighet. Vi voksne skal passe på at dyrene ikke skader barna, men det er like viktig at barna opptrer riktig i forhold til dyrene og ikke skader dem - og dette må læres.

 

 

  Webmail |  © 2018 Kontakt oss |  Kontaktinformasjon |  Telefon: 32 79 81 70